Over ons

Meer Wandhangers is in 2014 door ons: Bert en Ada van der Meer, ervaren telers en levenspartners, opgericht vanuit heimwee naar ons voormalig bestaan als “tuinderspaar.” Heimwee naar de dynamiek van zaaien, poten, groeien en bloeien. Het zorgen voor een gewas. Naar het werken met onze handen. Het meebewegen met de seizoenen. En het plezier om mensen blij te maken met bloemen. In 2008 verkochten wij ons tuindersbedrijf. Het tuindersvak is naast een ambacht, vooral een manier van leven. De teelt van bloemen, groenten, of fruit vraagt onafgebroken zorg en aandacht. Wij waren toe aan ruimte om nieuwe ervaringen op te doen.

We onderzochten in alle openheid wat bij ons paste, waar ons hart sneller van ging kloppen. En we vonden allebei werk naar ons zin Tot wij het kriebelen van onze groene handen niet langer konden negeren. We dachten na over het telen van groenten. Van bloemen. Het werden wandhangers. Een kleine vracht vol bloemenpracht… Na een bescheiden start in een klein perceel aan de rand van ’s-Gravenzande zijn wij vandaag de trotse en dankbare eigenaren van een volwassen, bloeiend en gezond bedrijf!

OVER ONZE WANDHANGER
Een Meer Wandhanger is een luchtdoorlatende zak, gevuld met volgroeide, bloeiende bloemen, stevig geworteld in vruchtbare potgrond. Bloemen van hoogwaardige kwaliteit die wij zelf telen met respect voor het natuurlijke groeiproces en die door ons getest zijn op geschiktheid voor groei en bloei in een wandhanger. Potgrond waaraan wij een langzaam vrijkomende meststof toevoegen, zodat bijmesten veelal niet meer nodig is. En een watergeefpijpje dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het water door de wandhanger heen. Kortom: Een kleine Westlandse vracht vol bloemenpracht voor aan de buitenmuren van uw huis, (sier)tuin, balkon, garage, of schuur. Vanaf februari tot november, maar soms, op een vorstvrije plaats met voldoende beschutting, zelfs het jaar rond!

 
 
 

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in ons bedrijf? Wij schrijven erover op onze nieuwspagina. En op onze Facebook pagina.

Nieuws